Camilla Bloch-Johnsen: Hva ville jeg bli n?r jeg ble stor?

?Det er fremtiden det er snakk om?, sa mange da vi pratet om h?yere utdanning. Men jeg ?nsket ? jobbe meg selv til topps. Jeg var lei av skole etter ? ha v?rt ett ?r i arbeidslivet. Selv om jeg gjennom hele min barndom hadde jeg blitt fortalt hvor viktig det var med utdanning, var det ikke viktig for meg der og da. Jeg hadde f?tt smake p? fulltidsl?nna hver m?ned og var ikke klar for ? g? tilbake til skolebenken og ned i arbeidsprosent? Som selvf?lgelig betyr ? g? ned i l?nn.
Dette er historien til mange unge mennesker n? til dags. De fullf?rer videreg?ende skole og kommer seg ikke tilbake p? skolebenken igjen ? fordi de har blitt integrert i arbeidslivet. Man kan kanskje kalle det en avhengighet av h?yere l?nn? I hvert fall h?yere enn f?r. Jo mer man tjener, jo mer bruker man sier noen, og jeg har opplevd at det er mye sant i dette.

Jeg merket s?, da det n?rmet seg sluttet p? mitt 1-?rig lange (korte) vikariat, at det var vanskelig ? f? seg ny jobb innen kontor og administrasjon. Jeg sendte inn s?knader p? s?knader uten hell. De f? gangene jeg faktisk kom til intervju ble alderen min alltid det store temaet. Hvorfor hadde jeg ikke studert videre da jeg hadde hele livet foran meg? Jeg fikk s? sp?rsm?l om ?Hva jeg kunne tenke meg ? bli n?r jeg ble stor?? Stor, tenkte jeg? Og jeg fikk dette sp?rsm?let flere ganger. For i arbeidslivet var jeg liten, jeg var helst ingenting. Sammenlignet med andre hadde jeg ikke nok faglig tyngde i ryggsekken min til ? overbevise p? intervju. Jeg hadde ett ?rs erfaring fra offentlig sektor, men dette var, og er, ikke nok.
Det var da jeg begynte ? tenke p? hva jeg faktisk kunne tenke meg ? studere videre, og bli ?n?r jeg ble stor?. Jeg hadde sendt inn s?knader p? s? mange forskjellige jobber og jeg hadde v?rt p? en del intervju ? alt uten hell. Jeg fant ut at mange av intervjuene jeg var p? verken var strukturer eller h?ndtert av mennesker med riktig kompetanse. Jeg fikk en f?lelse av at jeg satt p? feil side av bordet. jeg ?nsket ? bli personen som satt p? andre siden og intervjuet kandidater, og ikke kandidaten som alltid ble intervjuet. Disse menneskene arbeidet som HR-konsulenter og disse stillingene var visstnok ganske popul?re.

Jeg begynte ? se etter HR-utdanninger i Stavanger. Jeg s?kte meg inn p? UIS i Stavanger p? sosiologi hvor jeg kunne velge ? studere HR i 3 ?r. Men det ? g? tilbake til lavere l?nn og skolebenken satt fremdeles langt inne hos meg. Det var ikke noe jeg egentlig ?nsket og som erfart var det vanskelig ? f? jobb uten riktig og lengre erfaring, selv med en bachelor.
NKS ble min redningsfl?te. Da jeg fant NKS og tilbudet om HR og personalledelse ble jeg lettet. Jeg ville gj?re noe som mange ikke anbefalte meg ? gj?re, og det var ? fortsette i 80 prosent stilling og samtidig starte p? min Bachelor innen HR. Det er riktignok mange som studere og jobber samtidig, men jeg studerer fulltid og arbeider 80 prosent. Men det var akkurat dette jeg ?nsket. Det ? kunne studere n?r jeg vil, og hvor jeg vil, p? dagen er veldig befriende. Jeg startet i august 2013 og det har g?tt mot all forventning. Jeg har f?tt gode karakterer og motiveres til ? fullf?re med glans. N? er det eksamen som st?r for tur og jeg gruer meg som de fleste til ? m?te opp til min f?rste eksamen. Jeg skal fullf?re min Bachelor innen 3 ?r. Det er planen. Og det er deilig ? ha en plan! Men det er ogs? godt ? v?re sjef for egen timeplan og ikke minst egen l?ring.

Det som fikk meg til ? tenke videre p? utdanning var da jeg forsto at en jobb skal man ha resten av livet. Da er det viktig ? gj?re noe man trives med. Og dette er helt sant! N? har jeg endelig et m?l for hva jeg skal bli n?r jeg ?blir st?rre?. Og sekken min skal bli tyngre og tyngre. M?let er n? Master i HR og personalledelse og mitt nye motto er ?Hvis man vil, s? f?r man det til!?

NKS ble etablert i 1914 av Ernst G. Mortensen. I l?pet av nesten 100 ?r har mer enn tre millioner nordmenn tatt utdanning via NKS. NKS samarbeider med en rekke h?yskoler og tilbyr sammen med dem et bredt spekter av h?yskolestudier p? nett.
Studentene f?r vitnem?let sitt fra samarbeidende h?yskole. I tillegg finnes et godt tilbud innen yrkesrettet utdanning.
For mer informasjon, kontakt: Markedssjef Cecilie Bryner – mob 97090996

Authors
Tags , ,

Related posts

Top