Hvem vinner Fremtidens skolebr?d 2011?

Over 200 oppskrifter p? grovere skolebr?d, sunne og gode alternativer til matpakken, har kommet inn til ?rets konkurranse. Tre g?r videre til finalen i Kristiansand 1. september! Tusen takk til alle elever og skoler som har sendt inn bidrag til Fremtidens skolebr?d 2011.
Bakerlandslaget best?ende av André L?vaas, Heidi Berg, Thomas Valand og Knut Hammeren har g?tt grundig gjennom alle bidragene. ? Dette var ikke en lett jobb, sier Torunn Nordb?, daglig leder for Opplysningskontoret for br?d og korn. ? Det var mange favoritter, men tilslutt valgte landslagsbakerne tre veldig forskjellige varianter som de har stor tro p?.
Tre bidrag g?r videre til finalen. Det er Sommerfuglbr?d fra Rena skole, Sunne skolebr?d fra Folldal skole og Turmuffins fra H?ylandet barne ? og ungdomsskole. Finalistene vil m?tes i Kristiansand hvor de vil f? hjelp av hver sin landslagsbaker til ? bake og presentere sitt bidrag i finalen. Bakerne vil i tillegg jobbe med ? tilpasse oppskriftene til bruk i bakeriene. Opplysningskontoret h?per dermed at noen bakerier vil bruke Fremtidens skolebr?d i sitt bakeri.
I finalen vil bidragene bed?mmes av en jury best?ende av Morten Schakenda fra Bakeriet i Lom, Espen Albert fra Dampbageriet i Kristiansand, Kari Wulf fra Norgesm?llene og Torunn Nordb? fra Opplysningskontoret fra br?d og korn. I tillegg blir det et ungdomspanel som skal f? pr?vesmake og uttale seg om finalebidragene til Fremtidens skolebr?d.
Vi har hatt en rekordstor oppslutning om konkurransen, med flere deltakere fra hver skole og flere skoler enn de to foreg?ende ?r. Noe av dette kommer sikkert av at konkurransen er utvidet til ogs? ? gjelde ungdomstrinnet, samtidig som konkurransen blir mer og mer kjent. Bidragene viser at engasjerte og ivrige elever har jobbet grundig med oppgaven. Dessverre var det flere bidrag som ikke ble vurdert fordi kriteriene ikke ble fulgt. Det er litt synd, s? husk ? lese konkurranseregler n?ye.
Til alle dere som ikke slapp gjennom n?l?yet denne gangen: Dere sitter p? mange sunne og smakfulle oppskrifter. Fortsett ? bake, og kos dere med resultatet enten hjemme eller til matpakken. Neste ?r blir det ny konkurranse og nye muligheter.
For mer informasjon om Fremtidens skolebr?d, se www.brodogkorn.no/skolebrod
Opplysningskontoret for br?d og korn jobber med merken?ytral opplysningsvirksomhet. Form?let er ? bidra til ?kt kunnskap om og interesse for ? bruke korn- og br?dvarer hos norske forbrukere. Gjennom skolesatsingen ?nsker vi b?de ? bidra med kunnskap og stimulere til ?kte bakeferdigheter og positive matopplevelser.
Kontaktperson(er):
daglig leder – Torunn Nordb? Telefon:+47 21932325 Mobil:+47 95289666 E-post:[email protected]
Lenker
http://www.brodogkorn.no

Authors
Top