Læring

Kjetil ?stli skriver om sorg, 22. juli og rettssaken

Aftenpostens prisbel?nte journalist Kjetil ?stli er bokaktuell med
Rettferdighet er bare et ord. 22. juli og rettssaken mot Anders Behring Breivik.

?stli jobbet med 22. juli-saken fra bomben sprang ved regjeringskvartalet. Rettssaken mot terroristen fulgte han fra f?rste rad. Hver l?rdag de ti ukene saken p?gikk, trykte Aftenposten ?stlis f?lelser og tanker rundt dramaet i Oslo tingrett. Med utgangspunkt i ordene ?sannhet?, ??deleggelse?, ?bedrag?, ?smerte?, ?samhold?, ?leve?, ?Anders?, ?frykt?, ?tvil? og ?urettferdighet? reflekterer han b?de rundt det som p?g?r i sal 250 og rekonstruerer det som rammet oss alle 22. juli ?ret
f?r.
Reaksjonene fra ?stlis mange lesere var massiv da tekstene sto p? trykk i avisen. I den nye boken Rettferdighet er bare et ord samles n? tekstene, noe bearbeidet, slik at de enkelt kan
leses igjen. N? og for all ettertid. Han har ogs? skrevet et etterord. Det handler om ? skrive om sorg.

-Jeg ba selv om ? f? dekke rettssaken mot Anders Behring Breivik, forteller ?stli i bokens etterord.
-Jeg hadde skrevet om 22. juli allerede, men jeg fikk ikke nok. Noe skyldes en ung gutt i familien som var p? Ut?ya. Men det var mer. Saken fanget meg som person og journalist. Jeg levde meg inn i den, som i en film. Jeg ville se, f?le, forst?, og da jeg skj?nte at folk begynte ? bli lei artikler om 22. juli 2011, ble det ekstra viktig for meg at leseren skulle se, f?le og forst?.

Similar Posts